Wat is Tantra?

06-12-2022

Tantra is een oude spirituele traditie die zijn oorsprong vindt in het hindoeïsme en boeddhisme. Het is een diepgaande filosofie en praktijk die gericht is op het vergroten van bewustzijn, het ervaren van verbinding en het bevorderen van persoonlijke groei. 

In essentie is tantra een pad van verlichting dat ons uitnodigt om ons volledige potentieel te verkennen en te ervaren. Het gaat verder dan de fysieke wereld en nodigt ons uit om de diepere aspecten van ons mens-zijn te ontdekken.

Een belangrijk aspect van tantra is het omarmen van dualiteit en het vinden van eenheid daarin. Het erkent dat tegenstellingen zoals mannelijk en vrouwelijk, licht en donker, seksualiteit en spiritualiteit, met elkaar verbonden zijn en elkaar aanvullen. Tantra leert ons om deze polariteiten te integreren, waardoor we een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen kunnen krijgen.

Een ander belangrijk aspect van tantra is het ontwikkelen van bewustzijn en aanwezigheid in het hier en nu. Tantra nodigt ons uit om ons volledig te verbinden met onze ervaringen, of het nu gaat om fysieke sensaties, emoties of gedachten. Door bewust aanwezig te zijn, kunnen we diepere lagen van bewustzijn en zelfrealisatie verkennen.

In de context van relaties benadrukt tantra de kracht van liefdevolle verbinding en intimiteit. Het moedigt aan tot diepgaande communicatie, eerlijke expressie van behoeften en verlangens, en het creëren van een veilige ruimte voor groei en transformatie. Tantra leert ons om seksualiteit te zien als een heilige en spirituele energie die ons kan verbinden met onze diepste essentie en het goddelijke.

Het beoefenen van tantra omvat vaak meditatie, ademhalingstechnieken, lichaamswerk, rituelen en bewuste aanraking. Deze praktijken helpen ons om ons lichaamsbewustzijn te vergroten, blokkades los te laten en de levensenergie in ons te laten stromen.

Tantra nodigt ons uit om ons open te stellen voor het mysterie van het leven, om liefde en compassie te cultiveren en om een dieper begrip van onszelf en anderen te ontwikkelen. Het is een pad van groei, bewustwording en zelfrealisatie dat ons kan helpen om diepere vervulling en vreugde in ons leven te ervaren.

Recente BLOG berichten

In de zoektocht naar je tweelingziel, die ene persoon die je ziel complementeert, is het essentieel om jezelf zowel spiritueel als seksueel voor te bereiden op deze bijzondere ontmoeting. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke aantrekkingskracht, maar vooral om de diepe spirituele verbinding. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten...

Al eeuwenlang intrigeert het concept van een tweelingziel de mensheid. Het idee dat er een andere ziel bestaat die perfect bij de onze past en ons volledig begrijpt, roept een diep verlangen op in ons hart. Het verlangen naar een tweelingziel kan echter vanuit twee verschillende perspectieven worden ervaren: vanuit kracht en heelheid, en vanuit...

De weg naar het vinden van je tweelingziel is vaak gevuld met wonderlijke synchroniciteiten, subtiele signalen en een intuïtieve verbinding met het universum. Deze voorbodes zijn als wegwijzers op het pad naar de ontmoeting met je tweelingziel en kunnen je begeleiden in je zoektocht.

In deze tijd van overgang van het Vissentijdperk (3e dimensie) naar het Watermantijdperk (5e dimensie) ervaren we een verschuiving in het collectieve bewustzijn en een verandering in de energie van onze planeet. In deze tijd krijgen zielen een unieke kans om hun tweelingziel te ontmoeten. Laten we eens kijken naar waarom tweelingzielen juist in...