Hart Activatie & Oefening

01-01-2002

Hart Activatie

De Hart Activatie opent je hart, waardoor de liefde gaat stromen; liefde voor jezelf, voor je naasten en voor alles wat leeft. De Activatie helpt je liefdevoller en milder met jezelf en anderen om te gaan.

Oefening 1

Er bestaat een eenvoudige oefening om het proces van het openen van je hart te stimuleren. Doe dit elke dag een paar minuten en de resultaten zijn verbluffend: het geeft warmte en ruimte in jezelf, het voelt als thuiskomen. Het kan een heuse bevrijding zijn! 

Werkwijze:

  1. Zoek een rustige plek, sluit je ogen, ontspan en verplaats je aandacht van de drukke buitenwereld naar binnen. Richt de aandacht op je gevoel. 
  2. Haal een paar keer diep adem en komt tot rust. Geef aan de uitademing stress en negatieve gedachten mee. Geniet van het ontspannen gevoel. 
  3. Stel je vervolgens voor dat je nieuwe, frisse energie inademt en negatieve en zware energie uitademt. Geef aan de uitademing zaken mee die je niet meer dienen, waar je afstand van wilt doen. Dit geeft ruimte voor nieuwe energie. 
  4. Open nu in gedachten jouw hart en geef op elke uitademing jouw liefde mee, vul jezelf en de ruimte om je heen met liefde uit jouw hart. Dit wordt versterkt door een liefdevolle herinnering op te roepen of door dankbaarheid te voelen. Je hart gaat meer en meer open... 

Door deze oefening één of twee keer per dag te doen, roep je het fijne gevoel steeds sneller op. Door eraan gewend te raken, kun je het overal doen, ook in een drukke omgeving bijvoorbeeld. 

Oefening 2

Haal een paar keer diep adem, door je neus, diep in je buik. Geef aan de uitademing alle negatieve spanning mee. Door de intentie uit te spreken gebeurt het...

Als je voelt dat er rust in je systeem, ga dan met je aandacht naar je hart. Open in gedachten jouw hart en vul jezelf met liefde. Voel de liefde voor jezelf...

Vul daarna de ruimte waarin je je bevindt met liefde uit jouw hart...

Roep een leuke gebeurtenis uit het verleden op in je herinnering. Denk eraan, zie het voor je en voel wat het met je doet. Jouw hart wordt nog groter en sterker, jouw liefde tastbaarder...

Voel naast de rust en liefde, ook de ruimte in jezelf. Je wordt als het ware groter... Misschien wel net zo groot als de ruimte waarin je je bevindt.

Haal, als het goed voelt voor jou, een nare herinnering op. Laat het gevoel toe en vermeng het in gedachten met de liefde. Laat het zijn, zonder oordeel. Accepteer en berust, vergeef en wees dankbaar... Gewoon voelen, verder niets. Het is goed zoals het is.