Het 4-stappenplan

van de Wet van Aantrekking

Er zijn nogal wat onduidelijkheden over de Wet van Aantrekking. Wat is het precies, wat is het verschil met de Wet van Creatie, hoe werkt het en hoe kun je het concreet toepassen? 

Een intens verlangen van mij (Luna) was om deze wet(ten) te doorgronden. Na me uitgebreid in de brij van informatie te hebben verdiept door het lezen van vele boeken, was het nog steeds vaag en niet duidelijk en concreet genoeg voor mij. Door het uitroepen van een hulpkreet naar het universum is het 4-stappenplan op een nacht in mij gedownload. Niet om het voor mezelf te houden, maar om deze kennis te verspreiden. 

Hieronder leg ik alles uit. Eerst theoretisch (even doorbijten) en later praktisch ↓

Het stappenplan in het kort:

STAP 1

 • Opruimen: Fysiek en emotioneel

STAP 2

 • Positieve mindset

STAP 3

 • Verlangen formuleren (co-creatie met het universum)

STAP 4

 • Actie ondernemen

1 + 2 + 3 + 4 =  MANIFESTATIE

Het stappenplan werkt voor alles wat je wenst te manifesteren in het leven. Hoe dit precies werkt? Lees verder ↓

De vier stappen = de vier elementen

De vier stappen komen overeen met de vier elementen; water, lucht, aarde, vuur. Dit zijn de vier oerprincipes waaruit alles is opgebouwd. Het zijn de bestanddelen van de ons omringende werkelijkheid, waar wij ook deel van uitmaken. 

 1. Opruimen: Fysiek en emotioneel
  = WATER
  : vloeibaar - stromend - gevoel - emoties 
 2. Positieve mindset
  = LUCHT
  : ratio - je gedachten
 3. Verlangen formuleren
  = AARDE
  : stabiliteit - stevigheid - materie - structuur
 4. Actie ondernemen
  = VUUR
  : daadkracht

Mannelijke energie & vrouwelijke energie

De vier elementen / vier stappen worden ingedeeld in mannelijke en vrouwelijke elementen.

Vrouwelijk: YIN, Zijn, aantrekken, ontvangen, gevoel = passieve elementen water en aarde 
Mannelijk: YANG, doen, daadkracht, doorgaan, uitreiken = actieve elementen vuur en lucht 

De elementen horen met elkaar in balans te zijn. Dat is ook waar het universum naar streeft: evenwicht en balans.

1 - WATER

 • Gevoel en emoties
 • Vrouwelijk YIN ♀

2 - LUCHT

 • Ratio - je gedachten
 • Mannelijk YANG ♂

3 - AARDE

 • Materie - structuur
 • Vrouwelijk YIN ♀

4 - VUUR

 • Daadkracht
 • Mannelijk YANG ♂

Het stappenplan kun je in tweeën verdelen: stap 1 + 2 (naar binnen gekeerd proces) en stap 3 + 4 (naar buiten gekeerd proces). Dit komt overeen met respectievelijk de Wet van Aantrekking en de Wet van Creatie. Dat leg ik nu uit ↓

Wet van Aantrekking ♀ & Wet van Creatie ♂

Voor MANIFESTATIE werk je niet alleen met de Wet van Aantrekking, maar óók met de Wet van Creatie. Wat is het verschil?

De Wet van Aantrekking houdt in dat je aantrekt wie/wat je bent; datgene wat overeenkomt met jouw energiefrequentie trek je in fysieke vorm aan. Dit is een automatisch proces, het gaat vanzelf. Daarbij trekken positieve gedachten en intenties positieve resultaten aan, terwijl negatieve gedachten en intenties negatieve resultaten aantrekken. Ons bewustzijn en onze energie zenden vibraties uit die resoneren met vergelijkbare energieën in het universum. Door positieve gedachten en emoties te cultiveren, kunnen we positieve ervaringen aantrekken.

Aan de andere kant verwijst de Wet van Creatie naar het idee dat we als individuen bewuste scheppers zijn van onze realiteit. Het suggereert dat we actief kunnen deelnemen aan het vormgeven van onze ervaringen en omstandigheden door middel van onze intenties, gedachten, acties en keuzes. Het benadrukt het idee dat we de macht hebben om bewust nieuwe realiteiten en resultaten te creëren.

Met andere woorden, de wet van aantrekking richt zich meer op het aantrekken van gewenste resultaten door middel van positieve energie en intenties, terwijl de wet van creatie meer de nadruk legt op het actieve proces van bewuste manifestatie en het creëren van de gewenste realiteit door middel van onze keuzes en acties.

Deze twee wetten kun je, net als de vier elementen, onderverdelen in vrouwelijke energie en mannelijke energie. En daarmee wordt meteen het verschil en de volgorde duidelijk:

Wet van Aantrekking:
Stap 1 en 2
: Werken aan jezelf; emotioneel opruimen en positieve mindset
► Vrouwelijke energie, YIN, Zijnsenergie, naar binnen gekeerd proces

Wet van Creatie:
Stap 3 en 4
: Wens formuleren en actie ondernemen IN CO-CREATIE met het UNIVERSUM
►  Mannelijke energie, YANG, Doe-energie, naar buiten gekeerd proces


STAP 1

 • Opruimen: Fysiek en emotioneel
 • WATER - Vrouwelijk element YIN ♀
 • WET VAN AANTREKKING ♀

STAP 2

 • Positieve mindset
 • LUCHT - Mannelijk element YANG ♂
 • WET VAN AANTREKKING ♀

STAP 3

 • Verlangen formuleren
 • AARDE - Vrouwelijk element YIN ♀
 • WET VAN CREATIE ♂

STAP 4

 • Actie ondernemen
 • VUUR - Mannelijk element YANG ♂
 • WET VAN CREATIE ♂

Tussen stap 2 en 3 zit een OVERGANG: waar de Wet van Aantrekking stopt, daar begint de Wet van Creatie. Van vrouwelijke energie naar mannelijke energie, van Zijn naar Doen.

Alles is in evenwicht

Zoals je ziet is alles in evenwicht. Alles is YIN YANG. Dat is ook waar het universum naar streeft: evenwicht en balans.

Duidelijk tot zover? Als het kwartje nog niet gevallen is, dan zal dat straks vast gebeuren. We gaan nog even met de theorie verder ↓

De Wet van Aantrekking

stap 1 en stap 2: vrouwelijke energie ♀

De Wet van Aantrekking houdt in dat je aantrekt wie/wat je bent; datgene wat overeenkomt met jouw energiefrequentie trek je in fysieke vorm aan. Dit is een automatisch proces, het gaat vanzelf. 

Als je niets doet aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling, dan suddert je leven door op een laag pitje. Maar wil je next level, dan zul je jezelf moeten gaan opschonen en helen. Want hoe hoger en mooier jouw energiefrequentie, des te hogere en mooiere dingen, situaties of mensen trek je aan. Vaak is dit ook een innerlijke drang naar de zoektocht naar je ware zelf. 

Je bestijgt de ladder naar de hogere frequenties. Het is een naar binnen gekeerd proces (vrouwelijke energie), maar bestaat niet alleen uit een vrouwelijke component (water), maar ook uit een mannelijke component (lucht) = YIN YANG.

Met bewuste toepassing van de Wet van Aantrekking ga je met jezelf aan de slag: 

Stap 1 - WATER: Fysiek opruimen, oude pijn en trauma's helen, blokkades en emoties opruimen, Jezelf en anderen vergeven. Je hart helen, (verder) openen en je liefde verspreiden. 

Stap 2 - LUCHT: Bewust in het leven staan, gezond eten, voldoende beweging. Zorgen voor een positieve mindset en negatieve / beperkende overtuigingen ombuigen naar positieve overtuigingen, affirmeren.

De transformatie van ego naar ziel vindt plaats 

Overgang

Veel (spirituele) mensen blijven steken in het opschonings- en helingsproces. Ze zijn vooral naar boven, naar de hemel gericht, bezig met het ophogen van hun frequentie en blijven in de vrouwelijke Zijnsenergie. Ze wachten af, laten het over aan het universum en gaan mee in de flow. 

Maar om co-creator te worden van je leven en te gaan manifesteren -in samenspraak met het universum - dienen er vervolgstappen gezet te worden; een proces naar beneden, naar de aarde toe. De hoge energie die je hebt opgehaald, mag in de fysieke vorm op aarde worden gemanifesteerd.

We gaan nu van de Wet van Aantrekking ♀ naar de Wet van Creatie ♂:
Van aantrekken naar creëren, van werken aan jezelf emotioneel en mentaal, naar duidelijk stellen wat je wilt en actie ondernemen, van vrouwelijke energie naar mannelijke energie, van YIN naar YANG ↓

De Wet van Creatie

stap 3 en stap 4: mannelijke energie ♂

De Wet van Creatie houdt in dat je bewust kiest om co-creator van je leven te zijn, in samenspraak met het universum. Je laat je leven niet meer alleen leiden door wat er op je pad komt en welke kant je wordt opgeduwd door het leven, maar je gaat ook je eigen verantwoordelijkheid en beslissingen nemen. Niet vanuit je ego, maar vanuit je ziel. 

Zie in dat eerst stap 1 en 2 genomen moeten worden om verder te gaan met stap 3 en 4, om datgene te creëren wat ook daadwerkelijk overeenkomt met wat jouw ziel wil en niet wat jouw ego wil. 

Je daalt de ladder weer af naar beneden, naar de aarde. Het is een naar buiten gericht proces (mannelijke energie), maar bestaat niet alleen uit een mannelijke component (vuur), maar ook uit een vrouwelijke component (aarde) = YIN YANG.

Met bewuste toepassing van de Wet van Creatie ga je co-creëren met het universum en is er sprake van een taakverdeling tussen jou en het universum:

Stap 3 - AARDE: Je spreekt je wens of verlangen - dat wat je wilt - concreet uit. 

Stap 4 - VUUR: Actie ondernemen. Jouw taak is dat jij er alles aan doet wat binnen je mogelijkheden ligt om de basis te leggen voor de manifestatie. Vervolgens laat je het los en is het de beurt aan het universum om met zijn/haar taak aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld omstandigheden en mogelijkheden creëren om jouw wens te laten uitkomen. 

Jij spreekt uit wat je wilt, het universum gaat over het hoe. Het universum wordt in deze stap ook wel het 5e element genoemd (SPIRIT).

Het hebben van geduld, vertrouwen en geloven/weten/voelen dat het zo IS, is essentieel. Merk je dat hier nog blokkades op zitten? Ga dan weer terug naar stap 1. 

Een cyclus (spiraal)

Het proces van manifestatie met het 4-stappenplan is geen rechte lijn, maar een cirkel of spiraal. Met elke cyclus van 4 stappen kom je hoger in frequentie en je voelt vanzelf wanneer je weer toe bent aan de volgende ronde voor de next level. Net als een wenteltrap waarbij je op elke etage even kunt bijkomen, settelen en je klaarmaken voor de volgende ronde.

Is dit het dan?

Nee! Er is nog een VOORWAARDE waaraan voldaan moet worden voordat je überhaupt aan het stappenplan kan beginnen. En het stappenplan kan GEACTIVEERD en VERSNELD worden. 

Een voorwaarde: AARDEN

Een absolute voorwaarde om de manifestatie te laten plaatsvinden is goed geaard zijn. Net als een boom. Hoe dieper de wortels in de aarde gaan, hoe hoger de boom kan groeien. Voordat het stappenplan van start kan gaan moet je - en dit is echt een moeten - met beide benen stevig op de grond staan.

Dit behoeft verder geen uitleg, lijkt mij...

Het stappenplan activeren en versnellen

Als SEKSUELE energie en ZELFLIEFDE energie met elkaar samengaan, vormen ze een cirkel, een cyclus van zeer krachtige energie. Opgewekt door de seksuele energie van beneden naar boven via je ruggengraat - langs alle chakra's- naar je kruin en aan de voorkant weer naar beneden via je hart naar je bekkengebied. 

Samen vormen ze de kundalini energie; de levensenergie. Als de levensenergie volop kan stromen dan kan de spiraal van het 4-stappenplan geactiveerd en versneld worden.

Hoe? Als de seksuele energie niet wordt gebruikt (verspild) met klaarkomen, maar bewust wordt ingezet voor zelfontwikkeling (Tantra) en als de liefde voor jezelf kan stromen vanuit je hart naar je centrum in je buik, waar je ware zelf zich bevindt. 

Daarbij is de seksuele energie een naar boven gerichte energie en de zelfliefde een naar beneden gerichte energie. Alleen zo kan er een cyclus van krachtige levensenergie ontstaan.

Een e-cursus Tantra zit trouwens GRATIS inbegrepen bij het membership van het DATING PLATFORM.

Tot zover de uitleg over het 4-stappenplan, de voorwaarde en versneller. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Hoe werkt dit als je je tweelingziel of soulmate wilt ontmoeten?

Je tweelingziel / soulmate aantrekken

Het stappenplan werkt voor alles wat je wenst te manifesteren in het leven dus ook voor het aantrekken van je tweelingziel.

Om je tweelingziel aan te kunnen trekken zal je met jezelf aan de slag moeten gaan; oude pijn en trauma's helen, blokkades in jezelf opruimen en anderen en jezelf vergeven (stap 1). Je negatieve overtuigingen loslaten (ik ben het niet waard, ik vind toch niemand) en positief gaan denken (stap 2). En na het uiten van je verlangen (stap 3) van de bank afkomen, jezelf en je huis klaarmaken, uit je comfortzone komen en naar buiten treden, zichtbaar worden en concreet actie ondernemen (stap 4).

Pfjoe... Jaja...

Don't worry. Als jij het intense verlangen voelt je zielsliefde te vinden en bereid bent om met jezelf aan de slag te gaan, dan kan ik je stap voor stap helpen.

In de masterclass leer ik je hoe je met dit 4-stappenplan de Wet van Aantrekking positief voor je kan laten werken om daarmee jouw tweelingziel of soulmate aan te trekken / te ontmoeten.

Je kunt het en het gaat je lukken!!!!

Mijn ervaring met de Wet van Aantrekking en het 4-stappenplan

We gaan wat jaren terug in de tijd. Ik had de film 'De Secret' gezien en het concept van de Wet van Aantrekking sprak mij enorm aan. Volgens 'De Secret' zou de wet automatisch voor je werken door te vragen aan het universum wat je wilt, gaan geloven dat het al zo is en voelen zoals je je zult voelen wanneer je wens zich heeft gemanifesteerd. Maar helaas... dat werkte niet... bij ons in ieder geval niet.

Het geld en het grote huis dat ik en mijn man wensten werd niet gemanifesteerd. Sterker nog, door het daadwerkelijk geloven dat het zo zou zijn, lieten we alles uit ons handen vallen en werden uiteindelijk ons huis uitgezet wegens huurachterstand.