OEFENINGEN & MEDITATIES

Om klaar te zijn om je ware liefde te ontmoeten zul je aan jezelf moeten werken, bewust in het leven gaan staan en in balans zijn. Onderstaande oefeningen & meditaties kunnen je daarbij helpen.

Dit is een simpele, maar zeer effectieve ontspanningsoefening. Doe deze oefening regelmatig, dan zul je merken dat het steeds minder tijd kost om een staat van ontspanning te bereiken.

Een wandeling in de natuur is erg goed om te aarden. Doe dit mindful en met al je aandacht. Volg je stappen, zie de bomen, voel de wind, hoor de vogels, ruik de natuur. Aarden is erg belangrijk om een hogere frequentie te kunnen krijgen. Hoe beter geaard, hoe hoger je kunt reiken...

Hart meditatie

01-01-1175

Er bestaat een eenvoudige oefening om het proces van bewustwording en heling te stimuleren. Doe dit elke dag een paar minuten en de resultaten zijn verbluffend: het geeft warmte en ruimte in jezelf, het voelt als thuiskomen. Het kan een heuse bevrijding zijn!

Volgens het taoïsme doen we zowel ons lichaam als onze geest een groot plezier door dagelijks een glimlach naar onze inwendige organen te sturen. Als onderdeel van de nei dan kung, of innerlijke alchemie, is dit een heerlijke manier om een positieve houding te ontwikkelen ten opzicht van de wonderbaarlijke creatie die je lichaam is.

Een mooie oefening om je meer van je lichaam bewust te zijn is de bodyscan. Deze komt uit de Mindfulness en is heel geschikt voor beginners. De meditatie gaat je hele lijf af.

Dansmeditatie

01-01-1140

Om helemaal in je lichaam en in je emoties aanwezig te zijn, kun je deze actieve dansmeditatie doen. Het is een ongestructureerde mindfulness-beweging en gaat niet over prestatie, vaardigheid of welke structuur dan ook. Dit type dans gaat eigenlijk minder over het dansen zelf en meer over het afstemmen op jezelf en je emoties. Het geeft je emoties...

Lachmeditatie

01-01-1130

Lachen is niet alleen een prachtige uitdrukking van vreugde, maar het heeft ook aantoonbare positieve effecten op onze gezondheid en welzijn. Het is een krachtige remedie die gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of situatie.

Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie, waarbij je je lichaam laat schudden en dansen. Deze vorm van meditatie helpt enorm om je energie te laten stromen en te transformeren in een gevoel van bliss, gelukzaligheid. Zo doorbreek je niet alleen blokkades, maar laad je jezelf ook weer op met nieuwe energie.