Contact met je ziel

10-06-2023

In onze drukke en veeleisende wereld is het gemakkelijk om het contact met onze diepere zelf te verliezen. We worden vaak meegesleurd door externe prikkels en verliezen het besef van wie we werkelijk zijn. Het herstellen van het contact met onze ziel is een essentiële reis die ons leidt naar een leven van vervulling, betekenis en authentieke levenservaringen. In dit artikel leg ik de betekenis van zielscontact uit en de waarde ervan in ons persoonlijk groeiproces.

Wat is zielscontact?
Zielscontact verwijst naar het bewuste en diepe contact maken met ons innerlijke zelf, onze ziel. Het is het besef van onze essentie, onze unieke spirituele aard die verder reikt dan onze fysieke manifestatie. Het gaat om het luisteren naar onze innerlijke stem, het voelen van onze diepste verlangens en het erkennen van onze ware passies en levensdoelen.

Het belang van zielscontact
Het contact maken met onze ziel is van onschatbare waarde voor onze persoonlijke groei en welzijn. Het stelt ons in staat om authentiek te leven, in lijn met onze diepste waarden en verlangens. Door verbinding te maken met onze ziel, worden we gevoed door een innerlijke bron van wijsheid, intuïtie en leiding. Dit stelt ons in staat om bewuste keuzes te maken die in overeenstemming zijn met ons hogere doel en ons pad van vervulling.

Hoe maak je contact met je ziel?
Het contact maken met je ziel vereist bewuste inspanning en praktijken die je helpen je innerlijke zelf te verkennen. Enkele effectieve methoden zijn onder andere meditatie, introspectie, journaling, stilte en natuurverbinding. Door regelmatig tijd vrij te maken voor deze praktijken, creëer je ruimte om te luisteren naar de stem van je ziel en te voelen wat er in je innerlijke wereld speelt. Onderaan deze pagina vind je een Activatie om het contact met je ziel te herstellen / versterken en oefeningen.

De voordelen van zielscontact
Het cultiveren van een diep contact met je ziel brengt talrijke voordelen met zich mee. Ten eerste leidt het tot een gevoel van vervulling en voldoening, omdat je leeft in overeenstemming met je ware zelf. Het maakt het ook gemakkelijker om je intuïtie te volgen en beslissingen te nemen die in lijn zijn met je levensdoelen. Daarnaast kan zielcontact leiden tot een diep gevoel van vreugde, innerlijke rust en verbondenheid met iets groter dan onszelf.

Conclusie:
Het contact maken met onze ziel is een waardevolle reis die ons in staat stelt om authentiek te leven en een vervuld leven te leiden. Het stelt ons in staat om te groeien, te leren en onze diepste verlangens te manifesteren. Door bewuste praktijken en het cultiveren van stilte en introspectie, kunnen we onze ziel horen fluisteren en ons leiden naar een leven van betekenis, vreugde en authenticiteit. Dus, laten we de tijd nemen om contact te maken met onze ziel en ons laten begeleiden op ons unieke levenspad.

Contact met je ziel Activatie

Door middel van deze Activatie wordt de verbinding met je ziel hersteld, waardoor er een dieper gevoel van vertrouwen en overgave ontstaat. Naarmate je ziel zich steeds meer in jouw wezen vestigt, raak je meer in lijn met de stroming van het leven en ben je in staat om de doelen en roeping waarvoor je naar deze wereld bent gekomen te omarmen. 

 Het herstel van deze connectie opent de deuren naar een leven van vervulling en betekenis. Je zult merken dat je handelingen en keuzes vanuit een diepere bron van wijsheid en innerlijke leiding voortkomen. Sta open voor deze hernieuwde verbinding en laat je ziel je gids zijn op je levenspad, waarbij je de vreugde ervaart van het belichamen van je zielsbestemming.

De Activatie is een krachtige energietransmissie, die als MP3 bestand beschikbaar is in de vorm van geënergetiseerde stilte. De Activatie is eenvoudig af te spelen op je computer, telefoon of tablet. Weet: je hoort niets, het gaat om de energie. De Activatie duurt ongeveer 10 minuten. Het begint met een belletje en eindigt ook weer met een belletje. 

Hoe werkt het?

 • Zorg dat je niet gestoord wordt.
 • Ga lekker zitten of liggen.
 • Ga allereerst (voor welke Activatie dan ook) met je aandacht naar je HART en spreek de intentie uit de Activatie in liefde te ontvangen. Dit versterkt de werking.
 • Zet het MP3 bestand aan.
 • Als je het eerste belletje hoort wordt de Activatie gestart.
 • Spreek de intentie uit om de Activatie tot stand te brengen.
 • De Activatie komt middels geënergetiseerde stilte tot stand.
 • Voel wat de Activatie met je doet. Misschien voel je dat er iets met je gebeurt, maar misschien ook niet. Weet, de Activatie werkt altijd.
 • Na circa 10 minuten hoor je een tweede belletje. De Activatie is beëindigd.
 • Voelt het goed voor je, blijf dan nog even rustig zitten of liggen.
 • Drink een glas water na afloop.
 • Geniet ervan!

Oefening om het contact met je ziel te herstellen / versterken

Ga in rust. Denk niet meer, maar observeer met je hoofd. Gewoon volgen wat langskomt in je hoofd, zonder erop door te denken, zonder het vast te houden. Als je naast het denken ook meer en meer bewust leert observeren in gedachten, dan gaat het je steeds makkelijker af.

Ga na een tijdje met je aandacht naar je gevoel, naar dat wat je voelt. Laat het zijn, ga er niet op in, houd het niet vast. Alles komt en alles gaat. Adem rustig door, diep in je buik.

Probeer dieper in je gevoel te zakken, dieper en dieper. Als het goed is, wordt het steeds lichter en fijner vanbinnen. De zwaarte van het aardse bestaan lost voor even op. Oberveer dit gevoel, geniet ervan in stilte.

Als je je hierin traint en makkelijker in deze verlichte staat van zijn terecht kunt komen (het gevoel van de ziel), stel dan eens een vraag. Misschien krijg je antwoord via een woord, een beeld, een gevoel. Wees na de meditatie ook extra alert op aanwijzingen die op 'toevallige' manieren tot je kunnen komen: een belletje of appje van iemand, een programma op televisie, een passage in het boek dat je leest, etc.

Het diepe en verlichte gevoel is het gevoel van de ziel. Toevalligheden (synchroniciteiten) zijn aanwijzingen van de ziel. Train jezelf hierin, zie ze en doorgrond ze.

Train je intuïtie door vaker op je gevoel af te gaan. Dit is de directe communicatie met de ziel. Het innerlijke weten, het diepe weten dat vanbinnen zit. Door niet alles met behulp van het verstand te besluiten (rationeel), maar ruimte te geven aan je gevoel, krijgt de ziel steeds meer invloed op jouw leven. Dit kun je op elk moment van de dag doen, bij elke keuze die je moet maken. Gewoon proberen!

Oefening: een innerlijk dialoog met je ziel


Stap 1: Creëer een rustige en ontspannen omgeving
Zoek een comfortabele en stille plek waar je niet gestoord zult worden. Zorg ervoor dat je telefoon is uitgeschakeld en creëer een sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning, zoals het branden van een kaars of het spelen van rustgevende muziek.

Stap 2: Ademhaling en ontspanning
Begin met een paar diepe ademhalingen om jezelf te centreren en tot rust te komen. Laat spanningen in je lichaam los bij elke uitademing. Voel hoe je lichaam ontspant en je geest kalmeert.

Stap 3: Innerlijke intentie
Stel een intentie om in contact te komen met je ziel en open te staan voor de wijsheid en begeleiding die het te bieden heeft. Visualiseer een stralend licht dat vanuit je hart uitstraalt en je verbindt met de bron van je innerlijke wijsheid.

Stap 4: Stel vragen aan je ziel
Begin een innerlijke dialoog door vragen te stellen aan je ziel. Dit kunnen vragen zijn over je levensdoel, je persoonlijke groei, uitdagingen waar je voor staat, of gewoon om te vragen om leiding en inzicht. Stel de vragen rustig en met oprechte nieuwsgierigheid.

Stap 5: Luister naar de stilte
Neem nu de tijd om te luisteren naar de stilte en ruimte tussen de vragen. Wees alert op subtiele gedachten, gevoelens, beelden of inzichten die in je opkomen. Wees open en ontvankelijk voor de antwoorden en begeleiding van je ziel.

Stap 6: Schrijf je ervaringen op
Na de dialoog is het waardevol om je ervaringen op te schrijven in een dagboek of notitieboek. Schrijf op wat je hebt gehoord, gevoeld of gezien tijdens de innerlijke dialoog. Dit helpt je om de inzichten te verankeren en later terug te kunnen kijken op je spirituele groei.

Stap 7: Dankbaarheid en afsluiting
Sluit de oefening af door dankbaarheid uit te spreken voor de verbinding die je hebt ervaren met je ziel. Bedank jezelf voor het openstellen en luisteren naar je innerlijke wijsheid. Geef jezelf de ruimte om deze verbinding regelmatig te herstellen en te verdiepen.

Herhaal deze oefening regelmatig om het contact met je ziel te versterken en dieper inzicht en begeleiding te ontvangen op je levenspad. Onthoud dat het contact met je ziel een persoonlijke en unieke ervaring is, dus wees geduldig en liefdevol naar jezelf tijdens dit proces van innerlijke groei.