Brain Balancing

01-01-1105

Brain balancing is een eenvoudige en effectieve manier om de energie tussen de twee hersenhelften in balans te brengen. BB wordt o.a. gebruikt bij hoofdpijn, epilepsie en dyslexie. Deze techniek van het sturen van de energie van de ene kant naar de andere kant kun je gebruiken voor ieder onderdeel van het lichaam, dit om pijn en blokkades op te heffen. Als je een BB geeft word jezelf ook behandeld.

1. Laat degene die ontvangt voor je op de grond zitten met zijn/haar hoofd op je schoot. Zorg ervoor dat jouw rug ondersteund is. Als je met een massagetafel werkt ga dan aan het hoofdeinde zitten terwijl je partner op zijn/haar rug ligt. Mocht je gebruik willen maken van een stoel, laat de ontvanger zitten en ga er zelf achter staan. Zoals je ziet, je kunt overal BB toepassen!

2. Verbind je met de aarde, grond, en voel de energie door je handen en armen stromen (zie ook aardingsoefening)

3. Plaats nu twee of drie vingers van elke hand op het hoofd van je partner ongeveer 3 cm boven de oren. Je kunt hier een licht deukje voelen op de plek waar de schedelbotten samenvoegen.

4. Richt nu de energie van je ene hand, door de hersenen van je partner, naar de andere hand. Laat een hand neutraal en ontvangend zijn en voel wat er gebeurt als de energie er aan de andere kant weer uitstroomt. Let op of de energie verandert of makkelijk of moeilijk door de hersenen heen stroomt.

5. Richt nu de energie weer terug naar de 'eerste' hand. Blijf voelen wat er gebeurt!

6. Laat deze energie continue heen en weer gaan en voel totdat je merkt dat de energie is afgezwakt, dan ben je klaar.

7. BB kun je doen zo vaak als jouw intuïtie doorgeeft dat het mag. Als de energie stroomt betekent dit over het algemeen dat het kan en mag. Stroomt de energie niet? Dwing het niet af.

8. Als jij een BB behandeling geeft word je zelf ook behandeld.

Wees bewust dat je dit ook voor jezelf kan doen. Ga liggen met eventueel je armen op kussens om ze te ondersteunen.